Streetkids Project “To give you hope and a future” 

In 2011 woonden Gerwin en ik 8 maanden in Kenia in verband met de adoptieprocedure van onze jongste zoon Antony. Wij kwamen in aanraking met een straatkinderenproject in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Als vrijwilliger bezochten wij wekelijks het project en zagen wij de armoede en machteloosheid van de kinderen die noodgedwongen op straat moeten leven. God heeft ons tijdens deze periode waarin we vrijwilligerswerk deden voor deze doelgroep, laten zien dat wij ons mogen inzetten voor onze naasten in Kenia. In 2011 richtten wij Stichting Sadiki op. In het begin startten wij met 2 projecten in de grootste sloppenwijk van Afrika, Kibera. Namelijk, het verstrekken van micro kredieten en kind sponsoring. De straatkinderen in Kenia hebben mij in al die jaren nooit losgelaten. Kinderen die bijvoorbeeld hun ouders hebben verloren, en nu verslavend op straat rondzwerven. Vreselijk. Ik geloof dat God ook deze kinderen een hoopvolle toekomst wil geven.


In 2017 kwamen Gerwin en ik via via in contact met een Keniaans echtpaar Jacob en Maureen. Ze wonen in de buurt van Kisumu, waar ze een kleinschalig straatkinderen project oprichten. Veel kinderen in Kisumu zijn verslaafd aan lijm of andere drug. Ze slapen op straat, op en onder een stuk karton. Overdag bedelen ze om aan voedsel te komen. Jacob en Maureen maken contact met deze straatkinderen, geven hen aandacht en liefde. Ze laten de kinderen weten dat ook zij geliefd zijn. Sommige kinderen nemen ze mee naar een plaatselijk café en bieden hen daar iets te drinken en te eten aan. In de toekomst willen zij op hun eigen stuk land een opvanglocatie bouwen waar de straatkinderen de mogelijkheid krijgen om terug te groeien naar de maatschappij. De dromen van Jacob en Maureen komen samen met ónze dromen, namelijk het opvangen van (verslaafde) straatkinderen én hen een hoopvolle toekomst geven.

Arjen Muis heeft vorig jaar zomer een bezoek gebracht aan Jacob en Maureen. Ze hebben Arjen verteld over het programma dat zij aanbieden aan de kinderen van het straatkinderenproject en ze gaven een rondleiding over het stuk land dat Jacob en Maureen bezitten. Jacob en Maureen hebben ons gevraagd of Stichting Sadiki kan helpen bij van het straatkinderenproject. Door middel van financiële ondersteuning bij het uitdelen van drinken en maaltijden, en voor de opbouw van de opvanglocatie voor de straatjongeren.  Wij hebben deze vraag in gebed bij God gebracht en er onderling veel over gesproken. “Is dit een weg die God met ons wil gaan?”  “Mogen wij een stap zetten in geloof, en mogen wij binnen Sadiki een groter project gaan starten?”  Wij geloven dat God ons nabij zal zijn, en zo zijn wij begin dit jaar gestart met een nieuw project:

                                                           Streetkids project “To give you hope and a future”


Onze medewerker Julius in Kenia gaat vanaf januari 2 dagen per week de straat op om jongeren op een laagdrempelige manier aan te spreken. Hij probeert ondanks de verslaafde jongeren contact met hen maken, en hen te vertellen over de liefde van Jezus. Daarnaast biedt hij hen drinken en een maaltijd aan.

Het doel op langere termijn is om een band op te bouwen met deze straatjongeren, en hen uiteindelijk (middels een punten-stysteem) via de opvanglocatie terug te brengen naar de ‘gezonde’ maatschappij.


Wij willen u vragen of u voor dit uitdagende project wilt bidden. Uw financiële ondersteuning voor het eten en drinken van de straatkinderen is ook van harte welkom. U kunt uw (maandelijkse) bijdrage overmaken op rekeningnummer: IBAN: NL61ABNA0591471124 o.v.v. straatkinderen Kisumu.