Sponsoring van een kind is één van de meest persoonlijke manieren van helpen.

In Kenia is het onderwijs gratis, en al onze sponsorkinderen gaan naar een lokale school waar we goede contacten mee hebben. De lusala primary school is een school waar 350 kinderen op zitten.
De school heeft 9 lokalen, voor groep 1 tot en met 8 en de kleuterklas. Daarnaast is er een gebouw voor de leraren en de leiding van de school en een keukentje. De school ligt op ongeveer een half uur rijden van Kisumu, de grootste stad in de regio. Julius, onze medewerker in Kenia, kijkt samen met de leerkrachten van de school welke kinderen het meest hulpbehoevend zijn. Alle kinderen hebben vergeleken met Nederlandse kinderen een schrijnende thuis situatie. Julius bezoekt de kinderen thuis en hij beoordeelt of de hulpvraag daadwerkelijk nodig is. Kinderen in Kenia hebben vaak al veel meegemaakt. Veel kinderen hebben al een verlies verwerkt van het overlijden van één van de ouders, broers of zussen.

Sadiki zorgt ervoor dat alle sponsorkinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken en overige schoolspullen. Julius gaat in gesprek met de ouders / verzorgers en samen bepalen ze wat het gezin zelf kan bijdragen en wat Sadiki voor hen kan betekenen.

Veel kinderen hebben thuis niets tot weinig te eten. Een maaltijd is dan ook niet altijd aanwezig. De kinderen komen vaak met een lege maag naar school. Om deze reden kunnen de schoolprestaties ver achter blijven. De kinderen in ons sponsor programma krijgen 3 x in de week  een voedzame maaltijd, zoals: Ugali (Keniaans maïsbrood), stoofpot, bonen en groente. Het lijkt een eenvoudig gebaar, maar het is enorm belangrijk voor de schoolgaande kinderen om goed gevoed te worden. Het is een feit dat de kinderen op school hierdoor beter presteren.

Met €7,50 per maand draagt u bij aan:

  • Kinderen weer naar school gaan en hierdoor onderwijs krijgen.
  • De kinderen hebben aanzienlijk betere schoolresultaten door de 3 voedzame maaltijden die ze wekelijks krijgen.
  • We helpen vrouwen aan werk omdat zij 3 keer per week een maaltijd koken voor 80 kinderen

Wilt u ook een sponsorkindje sponsoren voor € 7,50 per maand? U kunt zich aanmelden via het contactformulier of een mail sturen naar info@sadiki.nl