Welke kinderen sponseren we?

Julius, onze medewerker in Kenia kijkt samen met de leerkrachten van de school welke kinderen het meest hulpbehoevend zijn. Alle kinderen hebben een schrijnende thuis situatie, Julius  bezoekt de kinderen thuis en zij kijken goed of de hulpvraag daadwerkelijk nodig is. Veel kinderen hebben al een verlies verwerkt van het overlijden van 1 van de ouders, broers of zussen. Kinderen in Kenia hebben vaak al veel meegemaakt

Waar gaat mijn kind naar school?

Lusala primary school is een basisschool in Chavakali met 320 leerlingen. De school heeft nu 9 lokalen voor groep1 tot 8 en de kleuterklas. Daarnaast is er een gebouw voor de leraren en leiding van de school, een keukentje waar de lunch wordt bereid ( voor de groepen 6, 7 en 8 ), een eigen waterpomp en een schooltuin. De school staat op ongeveer een half uur rijden van Kisumu, de grootste stad in de regio, het is een echte plattelandsschool. De kinderen komen soms van ver, omdat het een overheidsschool is waar geen schoolgeld voor betaald hoeft te worden. Lusala primary school hebben wij in augustus 2015 bezocht met een groep van 24 mensen, over deze reis en school kunt u meer lezen, foto`s en filmpjes bekijken op onze website.

Wat mag ik als sponsor verwachten?

U krijgt de gegevens en een foto van uw sponsorkind en u ontvangt 1 keer per kwartaal een verslag van de ontwikkelingen van uw kind. Daarnaast gaan we in op algemene ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen Lusala primary school. Af en toe ontvangt u een persoonlijke boodschap van uw sponsorkind, maar de kinderen vinden het ook geweldig om wat van u te horen!

Mag ik mijn sponsorkind schrijven?

Ja, maar het hoeft niet! Toch willen we u vertellen dat kinderen zeer visueel ingesteld zijn, een foto van uzelf en uw gezin, of een ansichtkaart van Nederland of uw woonplaats zal in zeer goede aarde vallen!  Het doet een kind ongelooflijk goed om een brief of een kaart te ontvangen van iemand ver weg, die aan hem of haar denkt. In Kenia is Engels de voertaal. U kunt uw brief daarom het beste in het Engels opstellen. Vindt u schrijven in het Nederlands makkelijker, dan is dat ook geen probleem. Bij ontvangst van uw brief zullen wij deze voor uw sponsorkind vertalen in het Engels.

Sponsors mogen brieven naar hun sponsorkind rechtstreeks richten aan;
Stichting Sadiki
Welhaak 41
7672 AB
Vriezenveen

Hoe lang kan ik een kind sponsoren?

U mag een kind sponsoren zo lang als u dat wilt. Een kind verder sponsoren na de basisschool,tijdens de middelbare school en misschien zelfs gedurende een universitaire studie is uiteraard ook mogelijk. De bovenstaande financiële berekening is gebaseerd op de kosten gedurende de basisschool. Als u uw kind ook na de basisschool wilt blijven sponsoren, zal een nieuwe berekening gemaakt worden, afhankelijk van de gekozen vervolg opleiding.

Naar wie moet ik het geld overmaken?

De administratie van sponsorgelden en de communicatie heeft Stichting Sadiki in eigen beheer. Julius bezoekt de kinderen vrij  frequent. Wij willen u daarom verzoeken uw sponsorgeld naar Stichting Sadiki over te maken.  Het rekeningnummer hiervan is: IBAN: NL61ABNA0591471124 te Vriezenveen. Stichting Sadiki zorgt er vervolgens voor dat 100% van het geld naar Kenia wordt overgemaakt.

Vjenne Goes Kenya 2015-32

Vragen?

Heeft u nog andere vragen over kindsponsoring, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen, via info@sadiki.nl